Afgepeld

Het is een gewaardeerde groente. Gezond en smaakmaker in soepen, stoofpotjes en ovengerechten.

De ui (Allium cepa, familie van de Narcissus) laat zich gemakkelijk pellen.

Zo pelt de pandemie gewoonten af. Van handen schudden en museumbezoek tot echte kwetsbaarheden. Laagje na laagje. Tot de kern.

Het zaadje – ingenieus ontstaan via bevruchting van de bloem, afkomstig uit de kern – wordt binnenkort weer gezaaid. In de donkere aarde gebeurt het. Het zaad ontbindt. Vrijgekomen voedingsstoffen geven kiemkracht. Laagje na laagje ontstaat een ui. Nieuw leven!

Bij Job (ca. 1413 v. Chr.) is een vergelijkbaar patroon te zien. Tegenslag na tegenslag trof de steenrijke boer. Zijn pijnlijke zweren krabbend, op de puinhopen van zijn leven, uitte hij echter: al wordt mijn lichaam afgebroken, ik zál God zien en leven.

Niet in mijn spiegelbeeld (Narcissus in de Griekse Mythologie), maar in ontmoeting met de ánder schuilt levensgeluk! Wat mij betreft in ontmoeting met deze Ander: “Ik ben de opstanding en het leven. Die in Mij gelooft zál leven.” (Johannes 11:25)

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven