(on)verpakt

Een onverpakt product staat bloot aan allerlei afbraakprocessen. Dit besef drijft technologen sinds mensenheugenis in het ontwerp van verpakkingen.

Ja, onverpakt staat synoniem voor kwetsbaarheid. Dat beaamt eigenlijk elke discipline. Niet in het minst de sociologie, met de rellen na invoering van de avondklok nog op het netvlies.

Door de natuur aangereikte verpakkingsprincipes zijn het sterkst, ben ik van mening. Welke ‘verpakking’ dat moet zijn, is een ontdekkingsreis. Neem de schil van een mandarijn. Qua bescherming, ademing én schoonheid niet te evenaren met het meest vernuftige menselijke verpakkingsontwerp.

Het onderstaande stilleven van Henk Helmantel communiceert zowel de kracht van de natuurlijke schil als de kwetsbaarheid van het innerlijk.

Op psychologisch niveau. We bestaan uit lichaam en geest. Soms pijnlijk kwetsbaar! In haar bestseller ‘De kracht van kwetsbaarheid’ reikt Dr. Brené Brown daarover heel waardevolle inzichten aan.

En spiritueel? Paulus deelt na veel levensstrijd de pijnlijke, raadselachtige en tegelijk heerlijke ontdekking: als ik kwetsbaar ben, dan ben ik krachtig, omdat ik juist dan vertrouw op Hem die de ultieme ‘kracht van kwetsbaarheid’ bewees op Golgotha (2 Korinthe 12:10).

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven