Gezin

Ter gelegenheid van de internationale dag van het gezin…

Het is je eerste team. De club waarin je wordt gevormd. De context die je de eerste – wellicht gebrekkige – lessen leerde over wie je bent. Hoe je bent bedoelt.

Het is de gemeenschap waarbinnen je groeide. Idealiter van gezonde afhankelijkheid naar gezonde onafhankelijkheid.

Het is de plek waar je hopelijk geliefd bent en leerde liefhebben.

Het is je eerste oefenterrein. Waar je loopt, speelt, rust, rent, struikelt, valt en aangemoedigd wordt weer op te staan.

Het is de groep waarmee je je eerste ervaringen opdoet in geluk, blijheid, liefde, veiligheid, aanvaarding, afwijzing, boosheid, angst, verdriet, pijn, teleurstelling en frustratie.

De stabiliteit was wellicht vaak niet in jou. Soms ook niet in de anderen. Wellicht zelfs niet in de leiders van je team. Ja mogelijk twijfel(de) je überhaupt of stabiliteit bestaat.

Het zijn deze ervaringen die je vormen, littekens opleveren, leren strijden, leren wat aanvaarding (niet) is..

Zowel de positieve als de negatieve ervaringen willen je doen verlangen naar de bron van leven en stabiliteit. Naar een helende verbinding met Hem die je oudste Broeder wil zijn (Hebreeen 2:11-12). Lid worden van het nooit eindigende gezin. Met broers en zussen van één Vader (Psalm 133).

#dagvanhetgezin #staanopderots #bijbelsleven

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven