Methode

What you see is...

Petrus betekent rots. Als je stevig staat op de rots, kun je zelf een rots zijn voor de mensen in jouw omgeving. Wat is het verband tussen een rots en jou als mens? Niemand vergelijkt zich graag met een steen als het gaat over levendigheid of menselijkheid, maar wél als het gaat om de consistentie (eenheid) van steen. Het uiterlijk en het innerlijk van de steen zijn één. What you see is what you get.

 

 

transactionele analyse

Innerlijk en uiterlijk

Primair ben ik er voor jou! Het gaat niet om mijn methode of systeem. Dat wat voor jou belangrijk is, krijgt de aandacht die het verdient.

In mijn coaching ben ik erop gericht dat je je bewust wordt van wat jij innerlijk en uiterlijk communiceert, dat je je patronen daarin gaat herkennen, ze gaat begrijpen, ermee om leert gaan en ze waar nodig kunt resetten. Dan ben je ‘leesbaar’ voor jezelf én voor anderen, zowel op cognitief, emotioneel als op lichamelijk niveau. Dat maakt je krachtig.

Tijdens de coachsessies gebeurt het.. precies dat waar je zo vaak tegen aan loopt dient zich aan tussen jou en mij. Je overbekende dilemma’s en patstellingen. Maar in plaats van te blijven praten en redeneren, gaan we een stap verder. Er door heen. Het avontuur in. Naar je hart. Om op die manier nieuwe opties te (ver)kennen en je eigen te maken.

De theorie

De methode die ik hanteer is gebaseerd op de theorie van de transactionele analyse (TA). Dit is een vorm van psychotherapie en een theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering. De grondlegger Eric Berne (1910-1970) was een psychoanalytisch geschoolde denker. Berne was van mening dat psychologische begrippen voor cliënten in psychotherapie bijvoorbeeld net zo toegankelijk moesten zijn als voor professionals. De TA theorie is helder en de gebruikte begrippen zijn concreet met een fascinerende diepgang. Lees hier meer over deze theorie.

In mijn coaching hanteer ik een geïntegreerde aanpak van zowel de cognitieve en de emotionele benadering (transactionele analyse) als de lichaamsgerichte benadering (volgens de methode van Linda Hoeben van het TA Expertise Centrum in België). Deze methode voorziet in behandeling van stress en trauma gerelateerde klachten.

Transactionele analyse 1

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven