Bouwen

Bouwen met rotsblokken

Bouwen, een activiteit met een overwegend mannelijk karakter. Rotsblokken vormen met elkaar een geheel, maar dit is niet vanzelfsprekend. Soms ontbreekt er eenheid en samenhang. In zulke tijden ben je soms een raadsel voor jezelf, ervaar je innerlijke tegenstrijdigheden en mis je rust en overzicht. Ik wil je bemoedigen met een geschiedenis van rond 538 voor Chr.

Bouwen Praktijk Petrus

Bouw aan jezelf

Eigenlijk was het niet veel meer dan een ruïne. Dat was wat er overgebleven was van de mooie tempel. Stadhouder Zerubbabel had met een groep landgenoten de lange, moeizame reis afgelegd van Babel terug naar Jeruzalem, hun thuis! Maar wat een ontmoediging bij de aanblik van slechts een ruïne van de eens zo glorieuze tempel! Juist op dat moment ontvangt Zerubbabel de bemoediging: “Niet door kracht, niet door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden”: de herbouw van de tempel. Zerubbabel zou krijgen wat nodig is voor de herbouw.

Wellicht bemoedigt het jou om ook aan de slag te gaan. Aan de slag met wie jij bent en wat je betekent in de rol die je kreeg in je familie, bedrijf, stichting of kerkelijke organisatie. Wees welkom!

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven