Ervaringen

Bekijk onze ervaringen

Graag deel ik op deze pagina ervaringen van mensen die je voorgingen in een traject bij mij. Wellicht roept dat wat zij schetsen herkenning op. Hopelijk verlaagt het de drempel voor je om contact te zoeken.

“Na een traject van 5 momenten bij Harry heb ik goed zicht gekregen op hoe ik vanuit een comfortabele beleving mijn verstand en gevoel kan en mag laten samenwerken in mijn werk waarin ik leiding geef aan een groep jongeren. De wijze van begeleiden was uiterst evenwichtig en passend bij mijn identiteit. Dat maakte dat er ook ruimte was voor diepgang rondom het leven als christen in afhankelijkheid van de Heere God. Ik kijk terug op een geslaagd traject.”

Schoolmeester christelijke basisschool

“Soms komen er in ons veilige leventje wel eens dingen op je pad die je samen met God aangaat. Dit betekent niet dat dit soort dingen altijd van een leien dakje gaan. Tenminste in mijn geval niet.

Ruim 18 jaar lang was ik werkzaam in een bedrijf waarbij ik werk deed waar ik goed in was. Ik had het erg naar mijn zin. De vraag om leidingevende te worden in diezelfde omgeving heb ik na lang bidden, wikken en wegen met een ja beantwoord. In het eerste jaar leerde ik steeds meer mezelf kennen. Lastig kunnen omgaan met tegenslagen en verkeerde patronen in mijn leven kwamen naar boven. 

Samen met Harry en in verbondenheid met God, hebben we gezocht naar antwoorden en zaken eerlijk onder ogen gezien. De klik was direct aanwezig. Zijn diepe afhankelijkheid van God is iets wat Harry uitstraalt. Geen lege praatjes, maar praktische lessen vanuit een rijke ervaring die Harry in zijn eigen leven heeft mogen leren.

Voor mij was het alleen al een verademing om zaken te benoemen die mij dwars zaten. Het luisteren en doorvragen, waar Harry goed in is, zorgde ervoor dat antwoorden gaandeweg duidelijker werden.

Kortom een waardevolle toevoeging aan ontwikkelingen in het leven op deze aarde in het leven van alle dag met onze God!”

Leidinggevende technische organisatie

“Het is geweldig om samen met Harry stil te staan bij waar je vandaan komt, waar je staat en waar je heen gaat. De gesprekken waren niet alleen op horizontaal niveau, maar ook op verticaal niveau. Hoe is de relatie ten opzichte van God? Harry helpt je om te denken in de goede richting.”

Student theologie

“Door een bekende werd ik, tijdens de herstelperiode van mijn burn-out, gewezen op het bestaan van Praktijk Petrus. Ik ben het gaan volgen door middel van het lezen van de blogs. Tijdens het lezen van een van de blogs werd er bij mij een snaar geraakt waarna ik de stap gezet heb om met Harry contact op te nemen. Harry heb ik leren kennen als een persoon met een warme en oprechte interesse in de ander, maar ook met een drive om de ander te helpen. Dit alles doet Harry vanuit zijn geloof in Christus en de liefde van God.

Na een zeer fijne eerste kennismaking met Harry waarbij al gelijk de liefde en de waardering voor de ander de basis waren voor een gesprek in vertrouwen. Tijdens het traject dat volgde heeft Harry mij op een rustige en besliste wijze laten inzien en voelen waar mijn persoonlijke uitdagingen liggen.

Maar de echte waarde, voor mij persoonlijk, ligt in de toepassende gesprekken die we hadden. Aan de hand van Gods Woord en de leiding van Gods Geest ontdekte ik hoe deze persoonlijke uitdagingen in Christus werk gezien en beleefd mogen worden. Hierbij was de rode draad door het traject… Mattheüs 11: 28-30 Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij, dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen. Want Mijn juk is zacht, en Mijn last is licht. Soli Deo Gloria.”

Bestuurder onderwijs

“Na de zoveelste keer te ontdekken dat liefhebben en pleasen 2 verschillende dingen zijn, besloot ik om op zoek te gaan naar hulp. Een coach, dat klonk goed. Ik stuitte op Praktijk Petrus, “de les dat alleen onvoorwaardelijke liefde stevige grond is om op te staan”, las ik. Dat sprak mij aan. Stevige grond, stevig leren staan, niet telkens meebewegen, maar als man staan voor wie ik ben en wat ik geloof. Dat wilde ik leren.

Ik heb Harry leren kennen als een man die staat voor wat hij gelooft. Die het evangelie heeft ontvangen en daardoor uit kan delen. Door de gesprekken heen wees hij consequent op Gods liefde als fundament en drijfveer om keuzes te maken, in plaats van angst of de wens naar goedkeuring.

Soms was dat flink confronterend. Harry is een vrij directieve coach, die teruggeeft wat hij ziet in lichaamshouding, intonatie en woordkeuze. Ik voelde me hierdoor gezien en soms ook betrapt. Hij prikte door mijn mooie buitenkantje heen om tot de kern te komen. Telkens met de onderliggende boodschap van genade dat ik het niet alleen hoef te doen, maar mijn reis samen met God aanga. Dit leverde mij gezondere relaties op. Ik blijf dichter bij mezelf en ontdek wat voor mij belangrijk is en hoe ik dit vorm mag geven in mijn gezin en werk.”

Sociaal werker

“Het was een avontuur waarin ik veel mooie ontdekkingen gedaan heb. Vanaf het eerste contact met Harry voelde het veilig om kwetsbaar te zijn en dat zorgde voor effectieve sessies. Jarenlange patronen laten zich niet zo makkelijk doorbreken maar de vragen die Harry stelt zorgen voor inzicht in het ontstaan ervan.

Vervolgens kon ik aan de slag met oefeningen en tools die Harry me in handen gaf. Ik vond het een intens traject maar kijk er met veel dankbaarheid op terug. Praktijk Petrus leert je zeker om stevig en vast te staan maar dat de koppeling met God Dé rots daarbij niet ontbrak was voor mij een enorme meerwaarde. Ik vervolg mijn weg met een goed gevulde toolbox en weet me geleid door Gods geest.”

Diaconaal werker

Scroll naar boven