Ervaringen

Bekijk onze ervaringen

Graag deel ik op deze pagina ervaringen van mensen die je voorgingen in een traject bij mij. Wellicht roept dat wat zij schetsen herkenning op. Hopelijk verlaagt het de drempel voor je om contact te zoeken.

“Na de zoveelste keer te ontdekken dat liefhebben en pleasen 2 verschillende dingen zijn, besloot ik om op zoek te gaan naar hulp. Een coach, dat klonk goed. Ik stuitte op Praktijk Petrus, “de les dat alleen onvoorwaardelijke liefde stevige grond is om op te staan”, las ik. Dat sprak mij aan. Stevige grond, stevig leren staan, niet telkens meebewegen, maar als man staan voor wie ik ben en wat ik geloof. Dat wilde ik leren.

Ik heb Harry leren kennen als een man die staat voor wat hij gelooft. Die het evangelie heeft ontvangen en daardoor uit kan delen. Door de gesprekken heen wees hij consequent op Gods liefde als fundament en drijfveer om keuzes te maken, in plaats van angst of de wens naar goedkeuring.

Soms was dat flink confronterend. Harry is een vrij directieve coach, die teruggeeft wat hij ziet in lichaamshouding, intonatie en woordkeuze. Ik voelde me hierdoor gezien en soms ook betrapt. Hij prikte door mijn mooie buitenkantje heen om tot de kern te komen. Telkens met de onderliggende boodschap van genade dat ik het niet alleen hoef te doen, maar mijn reis samen met God aanga. Dit leverde mij gezondere relaties op. Ik blijf dichter bij mezelf en ontdek wat voor mij belangrijk is en hoe ik dit vorm mag geven in mijn gezin en werk.”

Sociaal werker

“Het was een avontuur waarin ik veel mooie ontdekkingen gedaan heb. Vanaf het eerste contact met Harry voelde het veilig om kwetsbaar te zijn en dat zorgde voor effectieve sessies. Jarenlange patronen laten zich niet zo makkelijk doorbreken maar de vragen die Harry stelt zorgen voor inzicht in het ontstaan ervan.

Vervolgens kon ik aan de slag met oefeningen en tools die Harry me in handen gaf. Ik vond het een intens traject maar kijk er met veel dankbaarheid op terug. Praktijk Petrus leert je zeker om stevig en vast te staan maar dat de koppeling met God Dé rots daarbij niet ontbrak was voor mij een enorme meerwaarde. Ik vervolg mijn weg met een goed gevulde toolbox en weet me geleid door Gods geest.”

Diaconaal werker

“Ik ben via een vriend getipt om contact op te nemen met Praktijk Petrus omdat ik al langere tijd ‘vastloop’ in mijn dagelijks leven. Ik kon al snel terecht voor een uitgebreide kennismaking. Ik voelde me bij Harry snel op mijn gemak en werd door de kennismaking enthousiast over het verdere traject.

Nadat ik een uitgebreid intake-formulier heb ingevuld zijn we op korte termijn aan de slag gegaan met de 5 sessies. In de gesprekken begonnen we altijd met de Bijbel en gebed, waarin de bijbelteksten lieten zien dat in Christus (geestelijke) vrijheid kan zegevieren over (geestelijke) gevangenschap.

In de gesprekken ervaarde ik veel openheid en werden er goede verdiepende vragen gesteld. Via de transactionele analyse kreeg ik een helder beeld van de verschillende rollen die mijn denken en handelen beïnvloeden. Elke sessie sloot goed aan bij de vorige en er werd regelmatig teruggeblikt op eerdere gesprekken. In de eerste sessies werd er er gaandeweg een steeds completer beeld geschetst van de problematiek en werkte we in de latere sessies langzaam toe naar oplossingen voor deze problemen. Door verschillende oefeningen
Leerde ik hoe cognitieve dilemma’s zich lichamelijk kunnen uiten.

Nu ik terugblik op het traject heb ik de ‘sleutels’ ontdekt die oplossing bieden voor mijn dagelijkse problemen. Ik zou iedereen die geestelijk, lichamelijk of in het denken vastloopt praktijk Petrus aan kunnen bevelen.”

Musicus

Erg enthousiast over de pelgrimage zoals Harry die ooit een keer in een van onze gesprekken noemde. Het was inderdaad een mooie, boeiende en soms ook een confronterende reis. Ik heb het als enorm waardevol ervaren dat Harry daarin met mij meeliep en mij soms vriendelijk bij de hand nam. Wat me in een van de eerste gesprekken al gelijk opviel is dat hij tijd en aandacht neemt voor het hier en nu. Dit is waardevol omdat ik zo meer heb leren stilstaan bij het moment.: “Wat gebeurt er nu eigenlijk in mij?” Wie is er in mij nu eigenlijk aan het woord. Aan de hand van de Transactionele Analyse heb ik veel dingen in het coachingstraject met Harry mogen ontdekken. Woorden die bij mij boven komen als het gaat om Harry: vriendelijk, rustig, doortastend, geduldig, Liefde voor God en de bijbel. Harry bedankt!

Sociaal werker GGZ

Een aantal jaren was ik min of meer aan het zoeken naar mij zelf. Waarom reageer ik zo op de mensen om mij heen? Wie ben ik eigenlijk? Hoe kan het dat ik mijzelf soms niet begrijp?

Tijdens de sessies met Harry mocht ik ontdekken wie ik echt ben. Harry zorgde voor een veilige en vertrouwde setting en op een rustige en open manier liet hij me ontdekken wie ik ben. Deze houding van Harry zorgde ervoor dat ik me kon openstellen en leerde ik welke patronen mijn leven hebben gevormd. Een grote meerwaarde van deze gesprekken was dat elke sessie God en Zijn woord het uitgangspunt is. Harry is een goede luisteraar, maar Hij luistert ook en als je dat weet geeft het echte rust!

Jonge ondernemer

“Reflecterend op de weg die achter mij ligt en vooruit denkend aan een onbekende toekomst als zendingswerker, levend in een totaal andere context deed me aankloppen bij Praktijk Petrus. Want in het leven kom ik mezelf tegen. Juist in relatie met de A/ander. Het verleden draagt bij aan wie ik nu ben, wat ik doe en hoe ik reageer. Daarin liggen zegeningen en worstelingen. Met dat laatste zijn we aan de slag gegaan: prettig, open en kwetsbaar. Harry straalt rust uit en geeft vertrouwen, vooral door zijn open en eerlijke houding. Hij weet wat hij doet, waar hij voor staat en wat hij wil, waarbij hij tegelijk zijn eigen mens-zijn laat zien, wat de gesprekken wederkerig maakt. Tegelijk is het meer dan een coachingstraject die je overal zou kunnen volgen. Harry weet op een waardevolle manier methodiek en het leven als christen vanuit Christus een plek te geven tijdens de sessies. De soms confronterende gesprekken, als de vinger op de zere plek valt, met een helend karakter zijn een zegen voor mijn persoonlijke leven, huwelijk, gezin en voor het werk wat ik mag doen met de a/Ander.”

Zendingswerker

Scroll naar boven