Lijden en vervolging

Lijden doet van alles met je. Vaak is de lijdensweg een kronkelige weg. Wat zal er zijn na de volgende bocht?

In de achterliggende dagen las ik ‘Gerepareerd met Goud’. Een boekje van Jan Vermeer van #OpenDoors over vervolgde christenen. Het inspireerde me persoonlijk en richting de mensen die ik ontmoet in mijn praktijk.

Graag geef wat ‘goud’ hier door. Één citaat. Het bevat een les over het lijden in het boek Job:

“God geeft geen antwoord op de vraag waarom’, omdat dat antwoord ons geen troost of kracht schenkt. In plaats daarvan openbaart Hij Zichzelf in deze passages in het boek Job, en dat is veel beter. In tijden van wanhoop maakt het weinig verschil om te weten waarom de situatie is zoals die is. Ik heb geen antwoord nodig, maar troost. Geen verklaring, maar kracht.

(…)

Maar belangrijker is nog dat Jezus Zichzelf openbaarde. Hij kwam niet om een antwoord te geven op de vraag waarom lijden nodig is. Nee, Hij deed iets veel groters. Hij openbaarde Zichzelf. Sterker nog: Hij gaf Zichzelf. Hij droeg ons lijden. En na Zijn hemelvaart stuurde Hij de Trooster die ons kracht geeft om lijden te dragen.

Dat is de schat die we van God hebben gekregen. Maar we dragen die schat in een breekbare, aarden pot, zoals ik ontdekte tijdens een serie interviews met Noord-Koreaanse vluchtelingen die inmiddels in Zuid-Korea waren aangekomen”

#staanopderots #stilletijd #bijbelsleven #christelijkecoaching #christenvervolging #lijden #opendoors

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven