Rust

Als je goed kijkt, zie je hem staan…

Op de foto. Een rustig stilstaande herder. Leunend op z’n staf. En een net zo rustige kudde grazende schapen. Heerlijk beeld.

Het is waar: stress is besmettelijk, maar rust gelukkig net zo!

Hen met wie wij #christelijkemannen ons leven delen en hen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd, verdienen daarom dat we ons ongemak regelmatig in de stilte verwerken.

Daarbij denk ik aan het artikel over #stilletijd van Christine Stam in het @rdbeeld waarin zij treffend verwoordt hoe in de stilte zich alle ongemak aandient.

Soms moet je daarvoor zelfs met een #burnout in de stilte van de slaapkamer belanden.. Het is mijn ervaring dat alles wat ertoe doet zich daar echt aandient.

Nooit las ik een #christelijkeroman waarin de stilte puurder beschreven wordt dan in het boek Stilte van #shusakuendo. Een boek waarin zowel het lawaai van de veroordelende stilte als de diepe rust van de vredige stilte beschreven wordt.

Die diepe vredige en troostvolle stilte, ontstaat in het gelovig zien op Dé Herder die Zijn leven gaf voor koppige afgedwaalde schapen.

Bij Hem zijn we welkom. Zie je Hem ‘staan’…?

#staanopderots #bijbelsleven

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven