Volwassenheid

“Wij komen tot de conclusie, dat psychische en geestelijke volwassenheid ieder naar eigen aard zijn. En dat de ene volwassenheid niet te herleiden is tot de andere. Dat ze wel in elkaar ingrijpen en in elkaar functioneren. Dat ze elkaars stimulans zijn, en dat ze niet altijd behoeven samen te vallen.

En wanneer wij nu even de geestelijke volwassenheid in het oog vatten, dan is gebleken dat de geestelijke volwassenheid een eigen wortel en bron, een eigen afmeting en motivering, een eigen gerichtheid en doel, en een eigen inhoud heeft in Jezus Christus. In God, Die ons menszijn heeft aangenomen om ons zowel verticaal als horizontaal echt mens te maken.”

Bovenstaand citaat is afkomstig uit ‘worden als een man’. Een boek van ds. J. Overduin (1902-1983) waarin hij heldere lessen meegeeft over geestelijke volwassenheid.

Het taalgebruik is wat gedateerd en verhullend. Maar misschien doet dat wel recht aan de tedere en spannende zoektocht die we kunnen hebben op dit vlak.

Met dit thema bevind je je op heilig terrein.

Wat stemt het me elke keer diep vreugdevol glinsteringen waar te nemen van dat proces bij medepelgrims in mijn praktijk.

#staanopderots #stilletijd #bijbelsleven #christelijkecoaching #volwassenheid

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven