Vrijheid

Vrijheid

Je proefde er van. Toen je met een vrolijk gangetje naar je vakantieadres tufte. Een tintelend gevoel doorstroomde je op een ander moment terwijl je liggend op je picknickkleedje naar de blauwe lucht staarde. Je ervoer het geluk van vredige stilte en gelukkige kalmte tegen de achtergrond van een kakofonie aan uiteenlopende geluiden.

Wat is het, vrijheid?

Een vraag die in je op kan komen wanneer je het pijnlijk mist. Vanuit een ‘gevangenis’. Wat zijn er veel spreekwoordelijke ‘gevangenissen’. Sociaal, emotioneel, geestelijk.. In jezelf, onderling of – minder expliciet – in je subcultuur. Ze dringen zich vaak juist na een vakantie extra pijnlijk aan je op.

Als een bliksemafleider schiet je vol met stress. Gevangen tussen normen, verwachtingen, ambities, dogma’s, gewoonten, tradities en idealen anderzijds. Afkomstig van jezelf of anderen. Aan dat onderscheid kom je niet eens toe. Maar innerlijk verkramp je, ga je gebukt, hap je (misschien zelfs letterlijk) naar adem.

Gevangenschap doet zuchten, roepen, huilen, schreeuwen naar vrijheid: ‘bevrijd mij uit mijn gevangenis!’ (Psalm 142).

Jezus wijdde er zijn allereerste openbare optreden aan: Ik ben gekomen om aan gevangenen vrijlating te prediken (…) om verslagenen weg te zenden in vrijheid.. (Lukas 4). Hoe bevrijdend!

Misschien zit jij ondertussen nog steeds vast in een dialoog met jezelf. Steeds blijk je doodlopende wegen in te slaan. Elke keer eindigt je interne overleg in een dilemma. Onwaarschijnlijk onmogelijke patstellingen blokkeren de uitgang. Je komt er niet uit. Je verlangt zo naar een uitweg uit cirkelredeneringen rondom dat ene onderwerp. Hoe verhoud je je op een Bijbelse en gezonde manier tot alles wat je dit gevoel van gevangenschap bezorgt.. Wees welkom! Samen zoeken we naar bevrijding op sociaal-emotioneel niveau.

Neem vrijblijvend contact op

In een kosteloos, vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we samen jouw vraag. Na wederzijds akkoord stemmen we af wat we van elkaar verwachten en starten we met een goed plan.
Scroll naar boven